T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAYSERİ / ÖZVATAN - Atatürk Ortaokulu

100.Yıla Özel Atam Klibimiz

 

27-10-202327-10-202327-10-202327-10-2023

 

 

 

İlçenin gururu haline gelen öğrenciler bu sefer de Cumhuriyet’in 100. Yılına özel düzenlenen Cumhuriyet Sofrası’nda buluştu. Minikler etkinlikte Cumhuriyet’in ilanı sonrası Atatürk’ün halka ziyafet yemeği vermesi canlandırıldı. 

 

Yurdun her yanında Cumhuriyet’in 100. Yılına özel etkinlikler düzenleniyor. Bu kapsamda Özvatan’da bulunan Özvatan Atatürk İlk- Orta Okulu’nda da Cumhuriyet Sofrası etkinliği yapıldı. 

 

Etkinlikte veliler el emekleriyle hazırladıkları ikramlıkları ‘Cumhuriyet Sofrası’nda’ öğrencilerle paylaştı. Öğrencilere öğretmenleri tarafından düzenlenen organizasyonla vatan sevgisi, millet olma bilinci aşılanırken, 100. Yıla özel de gösteriler yapıldı. Öğrenci ve velilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Cumhuriyet’in 100. Yılı coşkuyla kutlandı.

 

Cumhuriyet Sofrası'na yoğun ilgi!

Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan proje sahibi Öğretmen Raziye Yılmaz, ‘Özvatan Atatürk İlk ve Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencileri Cumhuriyet’in ilanının 100. Yılı sebebiyle ‘Cumhuriyet Sofrası’ etkinliği düzenledi. Etkinliği tasarlayan 1/A Sınıfı Öğretmeni Raziye Yılmaz çocukların etkinliğe olan ilgisinden bahsederek, “Cumhuriyetimize sahip çıkabilmeyi öğretmek amacıyla velilerimizin el emekleriyle hazırlamış olduğu ikramlıkları Cumhuriyet Sofrası adlı etkinliğimizde okul bahçemizde öğrencilerimizle paylaştık. Ayrıca 100. Yıla özel bir gösteri de yaparak ve bu maneviyatı yaşayarak öğretmek istedik. Öğrenci ve velilerimiz etkinliğimize yoğun ilgi gösterdiler. Çocuklar bu etkinliğe coşkuyla katıldılar. İlçemizde bu tür faaliyetlerin yapılması oldukça ilgi ile karşılanıyor’ dedi.

 

Atatürk’ün halka verdiği ziyafet yemeği canlandırıldı!

Amaçlarının Cumhuriyet’in manevi değerlerini yaşatarak öğretmek olduğunu söyleyen Yılmaz, ‘Bu noktada başta İlçe Kaymakamımız Sayın Mine Kurt başta olmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve Okul Müdürümüz bize bu faaliyetleri destekleme noktasında bir nevi seferber oluyorlar. Kendilerine buradan okul arkadaşlarım ve ilçemiz personelleri adına teşekkür ediyorum. Özvatan Atatürk İlkokulu ve Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencileri Cumhuriyet’in ilanının 100. Yılı sebebiyle düzenlediği etkinlik ile 29 Ekim’de Cumhuriyet ilan edilmesinin ardından Mustafa Kemal Atatürk tarafından akşamında halka ziyafet yemeği verilmesi canlandırıldı. Ayrıca 100. Yıla özel gösteri de düzenledik. Biz burada vatan sevgisini aşılamak ve yaşamak adına böyle bir etkinlik düzenledik ve Cumhuriyet’in manevi değerlerini yaşatarak öğretmek istedik. Özvatan Atatürk İlk- Orta Okulu öğretmenleri olarak amacımıza ulaştığımızı düşünüyoruz. Katılım ve desteklerinden dolayı başta Okul Müdürümüz Murat Aslaner, Atatürk İlk ve Orta okulu öğretmenlerine yürekten teşekkür ediyoruz' dedi.

 

Büyük etkinliğe Özvatan Kaymakamı Mine Kurt, Özvatan İlçe Milli Eğitim Müdürü Alparslan Kömmeci, Atatürk İlköğretim ve Ortaöğretim Müdürü Murat Aslaner, öğretmenler, öğrenciler katıldı.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.10.2023 - Güncelleme: 27.10.2023 16:57 - Görüntülenme: 67
  Beğen | 0  kişi beğendi